Liikkeelle laivalla?

IMG_20190424_212406.jpg

Laiva vai lentokone? Siinä matkustusvaihtoehdot, kun haluan lähteä käymään kotona Etelä- Suomessa. Jos aika on kortilla, varaan yleensä lentoliput, jotta pääsen perille saman päivän aikana. Toisinaan ei kuitenkaan ole päivän päälle, milloin saavun perille, ja silloin bookkaan mielelläni matkan meriteitse. Kaiken ympäristö- ja ilmastokeskustelun keskellä laivan valitseminen tuo pientä helpotusta kolkuttavaan omatuntoon.

Monelle laivamatka on iloinen piristys arkeen ja kauan odotettu irtiotto. Kun on seilannut lahden yli tarpeeksi monta kertaa, on matkan viihdetarjonta, ravintoloiden ruokalistat ja kauppojen tuotteet kuitenkin liiankin tuttuja. Turun laivoilla voi laivaan nousun jälkeen onneksi melko pian painaa pään tyynyyn, mutta Helsingin lautoilla aikaa pitäisi saada kulutettua useamman tunnin edestä sekä illalla että aamulla.

IMG_20190421_173311.jpg

IMG_20190422_094037.jpg

Varsinkin yksin seilatessa ajan tappamiselta ei voi välttyä. Olen silloin tällöin onnistunut nukkumaan jopa kellon ympäri pimeän hytin, korvatulppien ja kunnon treeniväsymyksen ansioista, mutta läheskään aina se ei onnistu. Töitä voi tietenkin aina yrittää tehdä ja niiden parissa vierähtääkin helposti tunti, jos toinenkin. Viime reissulla aloin kuitenkin pohtia mahdollisuuksia laivalla treenaamiseen. Voiko laivalla harrastaa muuta liikuntaa kuin tanssia humppabaarissa tai lillumista kylpyläosastolla?

 

Juoksemistahan voi harrastaa ihan missä ja milloin vaan; helpompaa lajia saa hakea. Laivalla kuitenkin nousee esiin kysymys kehtaavuudesta. Oma suunniteltu lenkkini ilta-auringossa laivan kannella vaihtui varsin nopeasti aikaiseen aamuhölkkään nähdessäni ihmistungoksen kannen baarien edustalla. Ihan niin friikki en sentään ole, että sinne sekaan lähtisin juoksemaan. Ja tosi on, että kanssamatkustajia pitää sen verran kunnioittaa, ettei häiritse heidän matkaansa tilojen ollessa rajalliset.

IMG_20190507_193559.jpg

Aamulenkillä sain sen sijaan nauttia raikkaasta aamuilmasta vain muutaman satunnaisen koiranulkoiluttajan kanssa. Happihyppely piristi ja vaikka en viitsinytkään juosta kuin vartin verran kantta ympäri, alkoi päivä sen myötä hymyssä suin. Kannella juoksu oli vähän kuin urheilukenttää kiertäisi, mutta positiivisena erona siihen oli se, että tällä kertaa maisema sentään vaihtui. Täytyy myöntää, että oli varsin kiinnostunut näkemään, miltä treenini GPS-käyrä näyttäisi Stravassa. Ainakin kilometrivauhti oli kohdallaan!

strava4563818346593068936.jpg

Toinen laji, mitä voi harrastaa melkein missä vaan, on jooga. Varsinkin seisoma-asennossa toteutetut liikkeet eivät vaadi harjoittamiselta kuin rauhallisen paikan ja oikean fiiliksen. Vähän pehmeämpää alustaa muille liikkeille löysin lasten kiipeilytelineen lähettyviltä ja siellä oli jopa vähän kannustusta tarjolla heti aamutuimaan!

IMG_20190424_212218.jpg

Kuntosali juoksumattoineen olisi ahkeralle reittimatkailijalle laivareissun pelastus. Olen joskus kuullut myös laivalla järjestetyistä ohjatuista joogatunneista, mutta vielä niitä ei valitettavasti ole painettu säännölliseksi osaksi risteilyohjelmaa. Toisaalta lepääminen ja tylsyys eivät ole pahasta kiireisen arjen keskellä. On siis hyvinkin mahdollista, että keskityn pitkiin tirsoihin myös seuraavalla laivareissulla.

Meriterkuin

Suski


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s