Kesä juostessa

20180610_135331491866644.jpg

Kohta se taas alkaa myös täällä Ruotsissa: kauan odotettu opettajien ja oppilaiden kesäloma. Vaikka kouluvuotta rytmittää monta muutakin lomaa on kesäloma ainoa, jolloin osaan päästää ihan täysin irti kaikesta työstä. Lyhyempien lomien aikana jään helposti henkisesti kiinni töihin ja usein tulee tehtyä myös rästiin jääneitä hommia, kun koulun arki ei ole työntekoa häiritsemässä. 

Open ammatti ei ole koskaan ollut unelma-ammattini, mutta sille tielle vain jotenkin ajauduin yliopiston kieliopintojen jälkeen. En siis koskaan suunnitellut open uraa varsinkaan runsaiden lomien takia, mutta kieltämättä se on mahdollistanut reissaamisen ja urheilun jatkamisen työelämään siirryttyäni.

20180610_140907692599977.jpg

Kesälomani yksi tavoite on tulla töihin ”lepäämään” kouluvuoden taas pyörähtäessä käyntiin elokuussa. Kuuden opettajavuoteni aikana olen onnistunut tavoitteessani mielestäni vähintäänkin erittäin hyvin. Parhaimmillaan olen nukkunut vain neljä yötä kotona kesäloman aikana. Parhaiten lomamoodiin pääsee reissun päällä.

20160720_105246908788272.jpg

Matkustelin melko paljon nuorempana vanhempieni kanssa ja siten olen kasvanut aktiiviseen elämäntyyliin. Se on varmasti myös yksi syy siihen, että meillä ei koskaan ole ollut omaa kesämökkiä. Vuokramökkien hyvä puoli on uusiin ympäristöihin tutustuminen ilman sen suurempaa sitoutumista. Useassa eri maassa asuminen on vain lisännyt matkustushaluja entisestään. Levottomuus kasvaa välittömästi, jos seuraavaa reissua ei ole kalenterissa eikä lentolippuja ole buukattu. Aina pitää olla jotain, mitä odottaa.

Kaiken matkustelun takana on tietenkin urheilu. Kesällä on aikaa viettää niin sanottua ”urheilijan elämää”, joskaan ei ehkä niin kurinalaista kuin moni muu, mutta treenaamiseen on runsaasti aikaa. Parasta kesäaamuissa on tietenkin aamulenkit! Kesä täyttyy helposti erilaisista kisatapahtumista rastiviikkojen ja nykyään yhä enemmän myös polkujuoksukisojen merkeissä. Koko loma on vähän kuin pitkä rento treenileiri ja siksi raahaudunkin elokuussa töihin mieli virkeänä, mutta kroppa treenistä uupuneena.

image22366890.jpg

Kun luonto on kauneimmillaan, on mukava reissata kotimaassa ja muissa Pohjoismaissa. Lappiin pitää ehdottomasti päästä joka kesä pohjoisen kaipuuta lievittämään. Minulla on myös aina toinen jalka Keski-Euroopan Alpeilla. Siellä juostut rastiviikot sytyttivät aikanaan kiinnostuksen kyseiseen alueeseen ja saksan kieleen. Monipäiväiset suunnistusviikot ovat oiva tapa yhdistää lomailu ja liikunta. Kisat mahdollistavat tutustumisen uusiin jännittäviin paikkoihin, maastoihin, joihin ei välttämättä muuten tulisi lähdettyä. Sveitsi, Italia, Itävalta, Saksa, Kroatia, Slovenia sekä tietenkin myös Ruotsi ja Norja ovat testattuja ja hyviksi todettuja rastiviikkomaita.   

Kohta pääsen pakkaamaan uskollisen Haglöfs-kassini kesän turneeta varten. Tämän kesän uutuutena on matkariippumatto, joka menee sinne, minne minäkin. Ihan mahtava keksintö, suosittelen!

img_99871713771900.jpg

”Jos mietit mistä mut voi tavoittaa. Se riippuu siit mihin mä riippumaton ripustan.”

(Mikael Gabriel, Riippumatto)

Rentoo kesää!

Suski


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s