Seitsemän syytä suunnata suvena Savoon

Tahko_air photo_summer 2016Kuva: Kuopio-Tahko Markkinointi Oy

Keskikesän juhlinta kotimaassa on jäänyt minulta monena vuonna väliin kaikenlaisten urheilureissujen ja katsastuskilpailujen takia. Joskus olen jopa miettinyt, että pitäisi kokeilla, miltä normaalien ihmisten tapa viettää juhannusta oikein tuntuu: mökki, sauna, grilli ja joutenolo. Kun siihen tänä vuonna tarjoutui mahdollisuus, alkoi melkein ahdistaa. Juhannus ilman kisastarttia tai muuta urheilullista haastetta hiersi kuin kivi lenkkarissa. Onneksi mummolani lähistöltä löytyi juuri sopiva tapahtuma suven ratoksi: polkujuoksijan paras juhannus ikinä eli Tahko trail.

20180602_113301

Minulla on paljon muistoja Tahkovuorelta, joka on aina toiminut eräänlaisena virkistyskeitaana ja treenipaikkana, kun elämä mummolassa on käynyt liian verkkaiseksi. Alppien ja Pyreneiden jälkeen Tahkon rinteet tuntuvat nykyisin liian matalilta, mutta siellä olen kuitenkin oppinut laskettelemaan. Murtsikkaakin on tullut Tahkolla hiihdettyä ja nuorempana suuntasimme sinne aina, kun ukin tekemä puusuksilla vedetty latu kävi liian ahtaaksi. Vuonna 2001 Nilsiän Nujakka järjesti suunnistuksen SM-normaalimatkan kilpailun Tahkovuoren vaativassa maastossa. Sieltä muistona on D16 sarjan karvas hopeasija, kun loppuradan rinteessä tuli pyörittyä muutama minuutti ylimääräistä kuulutuksen tietenkin jo kuuluessa.

Tahko_stairs 2Kuva: Kuopio-Tahko Markkinointi Oy

Jos juhannussuunnitelmat on vielä auki, niin tässä tulee muutama varsin hyvä syy suunnata Nilsiään ja Tahko trailiin polkujuoksijoiden keskikesän festareille:

1. Juhannukseen kuuluu olennaisena osana Järvi-Suomi ja sen kaunis luonto, jota harvoin pääsee ihailemaan kunnolla yläilmoista. 23km reitillä kertyy maamme oloihin reippaasti nousumetrejä (750m), mikä mahdollistaa ja tarjoaa komeat näköalat kisan aikana.

Tahko_countrysideKuva: Kuopio-Tahko Markkinointi Oy

2. Älä turhaa vaivaa päätäsi lenkkireitin suunnittelussa. Järjestäjät ovat miettineet radan ja valinneet parhaat polut juoksijoille etukäteen. Kokemattomammalle polkujuoksijalle voi olla kynnys lähteä juoksemaan tuntemattoman alueen poluille. Kisassa reitti on merkitty ja juoksusta voi nauttia täysillä ilman eksymisvaaraa.

3. Jotta reissu olisi mahdollisimman miellyttävä kokemus ja kilpailijat yltäisivät tavoitteisiinsa, pidetään juoksijoista hyvää huolta reitin varren usealla huoltopisteellä. Lisäksi matkan varrella räpsitään taatusti Suomen parhaat polkujuoksukuvat!

aq3i58341082609295.jpgKuva: Aapo Laiho

4. Kisakiksit saa vain osallistumalla. Vaikka oma polkulenkki olisi viimeisen päälle suunniteltu, on kisafiilistä ja jännitystä vaikea saada taiottua esiin ilman numerolappua. Kisassa on lisäksi aina juoksuseuraa tarjolla ja mahdollisuus verrata omaa tasoa muihin. Matka tuppaa myös taittua kilpailussa paljon nopeammin treenilenkkiin verrattuna. Ennen kuin huomaatkaan pilkottaa maalisuora jo mutkan takana ja hyvä olo on varastoitu kroppaan moneksi päiväksi.

5. Polkujuoksutapahtumaan osallistuessa pääsee nauttimaan rennosta tunnelmasta ja yleisön kannustuksesta. Kisa on aina sosiaalinen tapahtuma, jossa ei vain tapaa vanhoja tuttuja vaan saattaa myös saada uusia juoksukavereita.

img-20180505-wa0003582474531.jpg6. Juhannuksen eväät maistuvat aina paremmalta kunnon treenin tai kisan päälle. Silloin voi ainakin hyvällä omallatunnolla pistää muutaman lisämakkaran grilliin tai vaikka nauttia ylimääräisen saunajuoman. Pieni palkinto rehkinnästä on aina paikallaan!

7. Tahkovuori luo tapahtumapaikkana puitteet myös kilpailun jälkeiseen elämään. Jos voimia vielä riittää juoksun jälkeen, voi jälkiverryttelyn suorittaa esimerkiksi Tahko Juhannus -festareilla Suomen huippuartistien mukana jammaillessa.

Suomen suvi on kohta kauneimmillaan. Toivottavasti törmätään Tahkon poluilla!

Suski

DCIM100MEDIADJI_0355.JPGKuva: Kuopio-Tahko Markkinointi Oy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s