Hyvä jengi

img-20170617-wa00081606058733.jpg

Viestit on suunnistuksen suola. Uskon, että ilman viestikilpailuja, moni suunnistaja olisi lopettanut aktiivisen harjoittelun jo aikapäiviä sitten. Omien henkilökohtaisten tavoitteiden hiipuessa potkii seuran yhteiset viestitavoitteet urheilijaa jatkamaan harjoittelua ja pysymään kunnossa edelleen, ei vain itsensä mutta myös seurakavereiden vuoksi.

Tiomila-viesti, eli suunnistuksen kevätkauden kohokohta, juostaan tulevana viikonloppuna Tukholman eteläpuolella Nynäshamnissa. Viestifiilisten vallassa päädyin pohdiskelemaan hieman, mikä tekee viestisuunnistuksesta niin hauskaa, että kisoissa jaksaa kiertää vuodesta toiseen. Kaikki lähtee tietenkin joukkueesta. Mutta mikä onkaan hyvän jengin salaisuus?

img-91491950731614.jpg

Ensimmäisenä ajatuksena saattaa tulla mieleen, että hyvä jengi koostuu vain huipputason juoksijoista, kansainvälisen tason kisakävijöistä ja rankilistan huipulla heiluvista tyypeistä. Harvalla seuralla on kuitenkaan laittaa joka osuudelle maailmanluokan tähteä, vaan viestijengit ovat suloinen sekamelska taitavia huippuja, nuoria tulevia tähtiä, kokeneita konkareita ja epävarmempia menijöitä. Juuri joukkueiden heterogeenisyys tekee viesteistä jännittäviä tapahtumia sekä urheilijoille että yleisölle. Toisaalta joukkueen myötä voi olla osa jotain suurempaa ja parempaa, nousta aivan uudelle tasolle!

10628440_10152297128955919_8232220448079106337_n281864_10152801077895974_6577368147523666337_n

Hyvässä jengissä vallitsee näkymätön luottamus ja turvallisuuden tunne juoksijoiden välillä. Jokaisella on oma paikkansa joukkueessa ja urheilija voi luottaa siihen, että hänet on valittu osuudelle, koska juuri hän on sopivin kohtaamaan osuuden tuomat haasteet. Turvallisuuden tunne syntyy yhdessä tekemisestä, harjoittelusta ja kehittymisestä kohti yhteistä tavoitetta. Kisapäivänä voi luottaa itseensä ja siihen että oma suoritus riittää. Samalla tavoin voi luottaa joukkueen muihin juoksijoihin ja heidän suorituksiinsa.

Hyvällä jengillä on hauskaa yhdessä. Rentouden ilmapiiri syntyy pienistä asioista, tsempeistä ja tukemisesta. Valmistautumisilloissa on puhuttu pelot pois ja viimeisen viikon valokuvista paistaa positiivinen jännitys. Työ on tehty, nyt nautitaan!

received_10101881477216648

Viestisuunnistus on herkkä laji. Maksimisuoritukseen päästäkseen on joukkueen kaikkien juoksijoiden onnistuttava samana päivänä. Onnistumisen hetkellä on helppoa olla joukkue ja nauttia kaksinkertaisesta jaetusta ilosta. Miten tahansa viestissä käykään, on tärkeintä käsitellä suoritus joukkueena ja olla yhdessä loppuun asti. Muistakaa siis mennä ankkurianne vastaan maaliin huomenna. Viestihenkisyys, taistelutahto ja hauskuus, niistä on hyvä jengi tehty!

Vauhdikasta viikonloppua toivottelee

Suski


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s