Lenkkikaveri

img_20180216_2102191103220446.png

Ystävänpäiväviikon innostamana pohdiskelin hieman, millainen on hyvä lenkkikaveri. Toiset tykkäävät harjoitella yksin ja eivätkä kaipaa lenkille seuraksi muuta kuin hiljaisuuden tai vaihtoehtoisesti musiikit korville. Joillekin juoksijoille koira on ykköslenkkiseuraa. Lisäksi juoksua harrastetaan yhä useammin erilaisissa treeniporukoissa ja lenkkiryhmissä.

received_10102157107396558

Kaikki voivat varmaan yhtyä yllä listaamiini lenkkikaverin ominaisuuksiin. Luotettava lenkkikaveri tulee sovittuun aikaan treenipaikalle ja myötävaikuttaa omalla energisyydellään, hyväntuulisuudellaan ja kannustavalla asenteella myös muiden harjoituksen onnistumiseen. Kokeilunhaluinen ja ennakkoluuloton lenkkikaveri on väsymätön ikiliikkuja, joka on helppo saada houkuteltua mukaan hieman hulluihinkin haasteisiin ja kaveriksi parikilpailuihin. Reilu lenkkikaveri osaa kuunnella ja hänen apuunsa voi aina luottaa.

Mitä sitten, jos se paras lenkkikaveri onkin vastassa lähtöviivalla? Onko mahdollista iloita toisen puolesta vilpittömästi, jos oma suoritus epäonnistuu? Yhdessä harjoittelu ja yhteiset tavoitteet luovat lenkkikavereiden välille siteen. Vaikka itse ei onnistuisikaan korjaamaan harjoittelun tuomaa hedelmää, on silti hienoa, jos saman tien kulkenut lenkkikaveri voi onnistua tärkeänä päivänä. Se luo uskoa tulevaan, tavoitteiden saavuttaminen on mahdollista.

Joukkue tai parikilpailut ovat mahtavia. Niissä ilo on taatusti jaettu. Epäonnistumiset kaadetaan samaan laariin ja niitä voidaan käsitellä yhdessä. Mieleeni ovat erityisesti jääneet useat Suomen tunturisuunnistuskilpailut, joihin olen osallistunut luottoparini Lauran kanssa. Tunturissa juostuissa parin tunnin kilpailuissa erilaiset ominaisuutemme täydentävät toisiaan, toisen vetäessä ylämäissä ja toisen alamäissä. Samoin myös päivän vire voi olla kovinkin erilainen ja silloin parin hyvästä tsempistä saa kummasti apua omaankin menoon. Joskus on turvauduttu myös työntö-taktiikkaan viimeisissä ylämäissä.

Jo perinteeksi muodostunut jokavuotinen vanhojen suunnistusystävieni kanssa juostu Jukolan viesti on yksi kesän kohokohtia. Olemme juosseet Muru-joukkueella kyseistä viestiä jo kuuden vuoden ajan eikä perinteelle näy loppua. Osa meistä juoksee päivällä Venlojen-viestissä omissa seurajoukkueissamme ja sitten illan hämärtyessä kokoonnumme yhteen hakemaan yhdessä taianomaista Jukola-fiilistä. On hienoa saada jakaa se ystävien kanssa.

Henkilön Susanna Tervo kuva.

Muistathan kertoa lenkkikaverillesi aina silloin tällöin, että hän on sinulle tärkeä ja että arvostat yhteisiä harjoituksianne matkalla kohti tavoitteita. Lenkkikaveripäivä voi todellakin olla vaikka joka päivä!

Halauksin Suski


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s