Polun alussa, polun lopussa, polulla

20180101_121556

Pieni yrittäjä sisälläni on jo pidemmän aikaa halunnut luoda jotakin omaa. Idea omasta polkujuoksuun, suunnistukseen ja matkailuun liittyvästä blogista muotoutui pikkuhiljaa joululoman aikana ja koska en päässyt siitä irti millään, kirjoitin kotimatkallani loman lopussa tämän ensimmäisen postaukseni ja jätin asian hautumaan. En ole yleensä se ensimmäinen jonossa, vaan aina aina hieman jälkijunassa uusien juttujen kanssa. Näin kävi niin polkujuoksun kuin tämän sivustonkin kanssa. Ensimmäiseen olen jäänyt pahasti koukkuun ja minulla on vahva tunne, että niin saattaa käydä myös jälkimmäisen kanssa.

Menin oravapolkukouluun kuusivuotiaana, mutta varsinaisen kipinän suunnistuksen pariin sain teini-ikäisenä, kun ymmärsin monien ulkomaan kisareissujen ansiosta, että tämän lajin mukana pääsisin todennäköisesti näkemään maailmaa. Aloitin säännöllisen harjoittelun noin viisitoistavuotiaana. Kävin urheilulukion, leireilin harjoittelin ja kilpailin paljon. Juniorivuosien jälkeen keitin opinnoista, töistä, matkustelusta, harjoittelusta ja kilpailuista semmoisen sopan itselleni, ettei kuntokäyräni varsinaisesti kohonnut ylöspäin moneen vuoteen. Halusin tehdä tapani mukaan kaikkea täysillä ja kaikkea samaan aikaan.

Minusta ei ikinä tullut huippua, mutta minusta tuli paljon muuta. Monesti kuultu lausahdus “ei se päämäärä vaan matka” pitää ainakin minun kohdallani paikkansa. Matkani on alkanut suunnistajaperheestä ja myöhemmin mukaan on tarttunut samaa polkua jakava avopuoliso. Olen myös tavannut suurimman osan ystävistäni suunnistuksen parissa. Tämänhetkinen elinympäristöni Ruotsin Lidingössä suorastaan imaisee mukaansa suunnistajista koostuvaan kansainväliseen harjoitteluyhteisöön ja innostaa kokeilemaan uudelleen rajojaan.

Polkujuoksu kilpailulajina on minulle uusi, vaikka olenkin juossut polkuja koko ikäni ja kaikenlaiset polkutestilenkit ovat tulleet tutuiksi jo kauan ennen polkujuoksubuumia. Ensimmäisen varsinaisen polkujuoksukilpailun juoksin kotimaisemissani Hyvinkäällä (Kytäjä trail) pari kesää sitten. Sen koommin olen kiertänyt muutaman Skyrunning-sarjan osakilpailun Keski-Euroopassa ja juossut pari pienempää polkujuoksukilpailua Ruotsissa. Paljon on siis vielä polkuja tallattavana ja reittejä vallattavana. Polkujuoksukilpailut ovat tuoneet mukavan piristysruiskeen monen suunnistajan harjoitus-/kisaohjelmaan ja lajit palvelevat toinen toistaan erinomaisesti.

Niin kuin molemmissa minulle rakkaissa lajeissa myös matkailussa minua kiehtoo uudet maisemat ja kulkemattomat reitit. Uskon motivaationi säilyvän juuri tuon uutuuden viehätyksen ansiosta. Sen takia minusta ei varmasti koskaan olisi tullut uimaria tai ratajuoksijaa. Haluan jakaa blogissani reissukertomuksia, kisakokemuksistani, hyväksi todettuja polkujuoksureittejä ja treenipaikkoja sekä kirjoittaa niin huippuhetkistä kuin metsään menneistä retkistäkin. Ne kaikki ovat osa minun polkuani. Toivottavasti pysyt matkassa mukana!:)

-Suski-


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s